Det nye sort er grønt

Mød eksperter og praktikere indenfor stort set alt der har med bioøkonomi, bæredygtighed og det nye grønne vækstlag at gøre. Fra lokalområdet deltager blandt andre virksomhederne Mill Foods og Nordic Quinoa. 

Konferencen er bygget op om en fælles introduktion, hvorefter man kan grave sig dybere ned i præcis det emne, man er mest interesseret i. Vælg mellem tre spor:

Spor 1 har ”råvarer og bioraffinering” som overskrift, og her handler det om foderpotentiale i lokale ressourcer, bioraffinering og værdikæder fra landmand til forbruger. Tovholder er Steffen Lund, forretningschef for Fødevarer og Landbrug, Business Lolland-Falster.

Spor 2 handler om ”blå biomasse”, her er der tang, muslinger og gødning på plakaten. Der er oplæg om akvakultur i praksis, fødevarebaseret nicheproduktion og marin gødning til økologisk jordbrug. Tovholder er Per Dolmer, leder af marin guppe, Orbicon. 

Spor 3 tager fat på emnet ”Biogas og bioressourcer – nye anvendelser”, hvilket handler om affald, biogasanlæg og plastfrie løsninger. Det er spændende viden for landmænd der befinder sig i nærheden af det fosfor-følsomme Nakskov Fjord-opland. Tovholder er Uffe Jørgensen, centerleder, Center for Cirkulær Bioøkonomi. 

Konferencen er arrangeret og finansieret af en række aktører, heriblandt Guldborgsund Kommune og Business Lolland-Falster. Forretningschef for Landbrug og Fødevarer i Business Lolland-Falster, Steffen Lund,  ser konferencen som en god mulighed for dem der vil inspireres til selv at arbejde med bioøkonomi – eller til at blive opdateret på nyeste trends og virksomheder som har gjort bioøkonomi til deres forretningsgrundlag. Der er et stærkt og varieret program for dagen, uanset hvilken del af bioøkonomien man har særlig interesse for.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.