Fællesskab for fraflyttere: Embassy Lolland-Falster skaber sammenhold for lolland-falstringer i eksil

Kirsten Hacke flyttede fra Nykøbing Falster i 1971, men hun har stadig stor tilknytning og interesse for sin hjemstavn. Derfor deltager hun hver eneste gang, Business Lolland-Falster arrangerer et møde i Embassy-netværket i København. Kirsten er en meget engageret ambassadør for landsdelen, og hun tager alle midler – selv roer – i brug for at få budskabet til at brænde igennem.

Fællesskab for fraflyttere
-En stor del af min familie bor stadig på Lolland-Falster, og jeg har altid haft stærke bånd til øerne, fortæller Kirsten Hacke. Men hovedstaden kaldte i 1971, hvor Kirsten havde stået i lære hos K. Balling-Engelsen i Maribo, det der i dag hedder Softline. Kirsten flyttede til København, ligesom en hel del andre unge mennesker fra vennekredsen i Nykøbing.

-Vi havde et fantastisk sammenhold, da vi flyttede til København, fortæller hun. Vi mødtes ofte i større eller mindre sammenhænge. For eksempel, når B1901 spillede kamp i Københavnsområdet. Så drog vi en flok afsted til fodbold, og spillerne kunne aldrig være i tvivl om, hvor på tilskuerrækkerne vi befandt os (som regel bag det ene mål), der var stor og højlydt opbakning.

Næsten hver weekend kørte mange af os hjem til Nykøbing for også at mødes der. En del havde bil, som altid var fyldt op med venner, som gerne ville have et lift. Fredag aften mødtes vi altid hos Søren på Marinestuen (han er der endnu), hvor vi havde vores store stambord. Spillede B1901 hjemmekamp, var vi på plads bag det ene mål.

Stærkt netværk
-Jeg har en stærk loyalitet for Lolland-Falster, og jeg holdt for mange år siden op med at skille Lolland og Falster ad, smiler hun, for det gjorde hun og vennerne lidt i deres unge dage.

Kirsten læser den elektroniske udgave af Folketidende hver dag, og hun er første kvinde på pletten, når Business Lolland-Falster inviterer til Embassy-netværk fire gange om året i København.

-Jeg glæder mig altid til at se, hvem der dukker op. Der er et indforstået fællesskab med alle, uanset hvor man kommer fra på Lolland-Falster. Barrikaderne er nede, og interessen og spørgelysten stor for at høre folks historier. Jeg har opfordret mange ”dernede fra” til at deltage i netværksmøderne. Der er altid gode og spændende foredragsholdere, som også har rødder og tilknytning til Lolland-Falster.

Og nu til roerne
Da Kirsten i sin tid flyttede til København, var det pga. job i SAS. I sjov og god mening kaldte nogle af kollegerne i SAS hende for ”sukkerroen”. Det stoppede de dog med den dag, hvor Kirsten mødte på arbejde i god tid før de andre og stablede en ladning sukkerroer op på kontoret for at slå fast for alle og enhver, hvordan en sukkerroe ser ud. Nogle havde formentligt aldrig set en rigtig sukkerroe før. Den lille demonstration endte lykkeligt, da hele kontoret senere sad sammen på kontoret og lavede roelygter.

Tag med på næste Embassy netværksmøde i Soho den 6. marts 2019, klokken 17-19, så har du en god chance for at møde Kirsten.

Fakta: Fire gang om året mødes folk fra Lolland-Falster i Soho i København. Der er lidt godt til ganen, en lokal avis og en spændende oplægsholder. Følg os på Facebook: Embassy Lolland-Falster.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.