Fortæl de gode historier videre

Mette Kaae er vores nye kommunikationsmedarbejder som kort sagt skal fortælle alle jeres gode historier. Vi skal dele vores viden og erfaringer med hinanden i netværket, og vi skal også gerne ud over Lolland-Falsters grænser og fortælle om det, som vi er særligt gode til på Sydhavsøerne.
 
Man må godt blære sig lidt
En god historie skal overraske, informere og føre til en handling.
Men en god historie er også at komme bag kulisserne. Hvordan holder man liv i sin virksomhed gennem 30 år? Hvilke værdier ligger til grund for netop din forretning? Hvorfor går du på arbejde i 12 timer hver dag, hvad driver dig?
-Som journalist fortæller jeg historier på mange forskellige måder. De bedste historier, mener Mette, er ofte dem vi ikke selv ser.
-Alle har en god historie. Vi kan bare enten ikke se den, eller også kan vi ikke rigtig få os selv til at male et skønmaleri af os selv. Det er det, jeg gør for andre, siger hun.
 
Man må også godt overdrive lidt
-Jeg udfordrer også gerne vores sædvanlige måde at kommunikere på, siger hun. Jeg elsker for eksempel at finde på overskrifter som går en lille smule ud over kanten. Det kan få folk til at spidse ører og læse lidt mere af en tekst, end de ellers ville have gjort, siger hun.
-Der var en gang en redaktør på TV Avisen der sagde til mig: Når du skriver din overskrift, så overdriv alt hvad du kan. Du må selvfølgelig ikke lyve, men stram den alt det, du kan. Kig lidt på den. Og stram den igen. Så er den der.
 
Nedturen er også en del af rejsen
I Business Lolland-Falster behøver vi ikke overdrive for at skabe interessante historier. Blandt  vores mere end 400 medlemmer ligger der en guldgrube af fortællinger, erfaringer og gode råd vi kan dele med hinanden. Men det må ikke være ukritisk blødsødent snik snak om vores egne herligheder, mener Mette.
-Det er ikke sjovt kun at skrive ”hep hep, se os, vi er smadder go’ e” hele tiden, og det er i øvrigt heller ikke interessant at læse eller lytte på. Mit mål er derfor at fortælle tingene nogenlunde som de er; nogen gange er der noget der går galt, men heldigvis går det for det meste godt.  Jeg glæder mig til at fortælle jeres gode historier, og har du en, så skriv til mig: mk@businesslf.dk