Ideer til Maribo

Der tænkes og workshoppes til gavn for byudviklingen i Maribo. Kvaliteterne skal frem i lyset og invitere borgere, handlende og turister til samvær og deltagelse i byens stemning. En gruppe mennesker tog på inspirationstur til Skælskør og Bogense for at hente fif og fiduser. Hør hvad de fik med hjem.
 
Turen gik til Bogense og Skælskør hvor delegationen fra Maribo blev vist rundt og mødte de lokale ildsjæle og repræsentanter fra kommunen. Indtrykkene, de tog med hjem fra Bogense var, at byen er meget smuk, både private boliger, butikker og offentlige bygninger/pladser oser af kvalitet. Der var ros til sammenlægning af erhvervs- og turistforening og samarbejder på kryds og tværs af foreningslivet, så man undgår at slås om de samme midler. Bogenses Rosenfestival har på få år udviklet sig til en enorm succes, og delegationen fra Lolland-Falster spørger sig selv, om det vil være muligt at gøre noget lignende i Maribo, blot under et andet tema?
 
Fællesskabet fra Skælskør
Den lave husleje i arbejdsfællesskaberne for kunstnere i bymidten er attraktiv, og kommunen er aktiv i de fleste ildsjælegrupper og foreninger. Byen har en meget stærk samarbejdskultur og tilsyneladende ingen konkurrence mellem hinanden, hvilket øger chancen for succes med selv små initiativer. Ideen med at samle byens foreninger skaber fremdrift, og en lønnet koordinator giver i høj grad pote. Bykontoret er en genial fælles platform og det var tankevækkende at størstedelen af byens ildsjæle er tilflyttere. Spørgsmålet er, om man i Maribo kan få mere ud af søen og om historien kan få en højere placering i byens bevidsthed?

Drengerøvene
Forretningschef i Business Lolland-Falster Thomas Rasmussen mener, at Maribo skal finde sit eget unikke ståsted, et fyrtårns-projekt, som alle kan samles om. Ligesom Fejø har æblerne, kunne Maribo have noget andet.
-Og så tyder alt på, at det eneste rigtige er at få samlet foreningerne under en hat, mener Thomas Rasmussen. 
Thomas ser også for sig, at man lejer nogle af de tomme butikslokaler ud til boliger, for at slippe for de kedelige huller i rækken.
-Det er altså bare hyggeligere, når der er liv i gaden, end når der er sorte vinduer, mener han. 
 
Tænker vi for konservativt i Maribo?
Eva Westerholt er projektleder i Lolland Kommune, og hun er optimistisk på vegne af Maribo.
-Nu samler vi op på forløbet med borgermøde, studietur og workshop, og kigger på alle ideerne, fortæller hun. Det hele ender med en rapport i form af en by- og handelsstrategi for Maribo, den tror jeg godt vi kan glæde os til, siger hun. Vi har i hvert fald samlet masser af inspiration og lyttet til mange forskellige holdninger.

Fakta: Planen om at skabe en by- og handelsstrategi for Maribo er en del af Områdefornyelsesprojektet for Maribo. Inspirationsturen var arrangeret af en gruppe aktive borgere og finansieret af områdefornyelsesprojektet.