Når dine ansatte går på pension

Når ældre medarbejdere går på pension eller søger andet arbejde, bliver der brug for nye hænder. Har din virksomhed tænkt på, hvor de skal komme fra? Med lav ledighed og stigende konjunkturer bør man være vaks ved havelågen for at skaffe sig den nødvendige arbejdskraft til sikring af virksomhedens fremtid.

Farvel til 8000
Lolland-Falster står midt i samme opsving som resten af landet og ovenikøbet har vi to store anlægsprojekter på vej; Storstrømsbroen og Femern Bælt-forbindelsen. Det vil suge en masse arbejdskraft, hvilket vil påvirke resten af det lokale arbejdsmarked. Faktum er, at vi mister 800 personer i arbejdsstyrken om året, de næste ti år. Kombineret med den efterspørgsel, der allerede er nu efter arbejdskraft fra lokale virksomheder, som i øvrigt oplever fremgang, og den efterspørgsel som anlægsprojekterne vil aflede, er det derfor en meget vigtig opgave, at skabe rum for arbejdskraften. Dette er ikke kun et lokalt problem, men i ligeså høj grad nationalt og europæisk.
Derfor arbejdes der på mange niveauer med tiltrækning af arbejdskraft, opkvalificering af medarbejdere og uddannelse af både unge og ældre medarbejdere.
Business Lolland-Falster har stillet sig i front for at blandt andet at hjælpe virksomhederne med at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft. En af metoderne er at gå ud og finde de jobsøgende der, hvor de er. 

Jobbet finder dig
-Har du overvejet at flytte til Lolland eller Falster? Det er Lise Damsbo Savic der spørger, og det gør hun cirka 100 gange i løbet af dagen på job-messen på DTU i marts. Her står hun og gør sine hoser grønne på en stand som repræsenterer en række virksomheder fra Lolland-Falster. Hun har ni brandvarme jobopslag med til de unge ingeniører, og resultatet bliver, at hun har en ordentlig stak CV´er med tilbage til virksomhederne på Lolland-Falster. For de er interesserede, de unge.

Job-dating
På Lises opslagstavle på kontoret på Råhavegård hænger der 30 små sedler med hvert sit navn på. Det er mennesker som er interesserede i et job på Lolland-Falster. De er ikke nødvendigvis ledige, og måske er de heller ikke flyttet herned endnu, men de vil gerne. Og det skal virksomhederne vide.
-Det er dygtige mennesker som har valgt vores område til, fortæller Lise, og der er kontakt mellem enkelte virksomheder og kandidaterne. Formålet er nemlig vendt en smule på hovedet.
-Mit fokus er på at skaffe kvalificeret arbejdskraft til vores lokale virksomheder, fortæller Lise. Altså ikke det modsatte, at skaffe job til dem der ønsker at flytte hertil. Men faktum er, at de 30 hoveder sidder på opslagstavlen og kigger på Lise hver dag, Derfor opfordrer hun alle virksomheder til at kontakte hende, såfremt der er brug for en ny kollega. De her kandidater finder man nemlig ikke altid i systemerne hos jobcentrene og rekrutteringsbureauerne.

FAKTA 
Vækstforum Sjælland og Erhvervsstyrelsen står bag økonomien i projektet omkring arbejdskraft og kompetencer til virksomhederne.