Norsk overtagelse af stor dansk rengøringsvirksomhed

Den største norsk-ejede facility service-koncern Toma med dansk hovedsæde på Lolland vil også være stor i Danmark.

Norske Toma-Gruppen overtager et af Danmarks største rengøringsselskaber, RengøringsCompagniet (RC). RengøringsCompagniet har ca. 500 ansatte fordelt på syv kontorer over hele landet, og det er målet med opkøbet at skabe en ny stærk dansk aktør inden for facility service, hvor Toma kan bidrage med bred erfaring indenfor rengøring, kantinedrift, kontorservice, vagttjeneste, ejendomsservice, teknisk drift og catering.

“Vi har siden 2015 afsøgt det danske marked for mulige opkøb, og med RengøringsCompagniet har vi fundet det rette match. Et familieejet selskab med stor vægt på medarbejdertrivsel og en overbevisende kvalitetscertificering”, fortæller Rune Kristian Monsen, direktør og medejer af Toma-Gruppen.

Selskab vil vokse
Den familieejede Toma-Gruppen er det største norskejede selskab inden for facility service. De seneste år har virksomheden foretaget en række opkøb i Norge og har over 3500 ansatte.
Stifter og hovedaktionær Tore Monsen fortæller, at købet af danske RengøringsCompagniet er et led i en større vækststrategi.

“Vi ser os som et nordisk selskab, og det er vigtigt for os at være landsdækkende i Danmark, ligesom vi er i Norge. Vi overtager et veldrevet og stabilt selskab, og der sker mange ting i markedet lige nu, så vi ser rigtig mange muligheder med RengøringsCompagniet”, siger Tore Monsen.

Udvikling med medarbejderne
Toma-Gruppen blev stiftet i 1978, og siden selskabet i 2008 blev landsdækkende i Norge har virksomheden udviklet sig markant i både omsætning og antallet af ydelser. Toma ønsker at drive RengøringsCompagniet videre under dets nuværende navn.

“Vi sætter pris på, at RengøringsCompagniet tager sig godt af deres ansatte, for det er en værdi, vi prioriterer meget højt. Det er i høj grad medarbejdernes fortjeneste, at RengøringsCompagniet er en succesfuld virksomhed, og vi har en helt klar ambition om, at den fremtidige udvikling af RengøringsCompagniet skal ske i samarbejde med medarbejderne, fortæller Rune Kristian Monsen. Han understreger, at vækstambitionerne ikke skal indfries gennem personalereduktioner, men tværtimod ved at udvikle virksomheden, blandt andet med flere serviceydelser. Firmaets
kunder vil derfor ikke opleve ændringer som følge af ejerskiftet

FAKTA:

 • Toma-Gruppen er blandt Norges fire største selskaber inden for facility service og det eneste af dem under norsk ejerskab. Virksomheden har hovedsæde i Bergen og kontorer over hele Norge med samlet over 3.500 ansatte. Toma leverer rengøring, kantinedrift, kontorservice, vagttjeneste, ejendoms- og teknisk drift samt catering. Selskabet blev stiftet i 1978 og kan således fejre 40 års jubilæum i 2018. Virksomheden ejes og drives af familien Monsen. Stifter Tore Monsen er stadig en aktiv del af ledelsen, mens sønnen Rune Kristian Monsen er direktør.
  https://www.toma.no
 • RengøringsCompagniet (RC) er blandt de største danske rengøringsselskaber med ca. 500
  medarbejdere. Virksomheden er landsdækkende med udgangspunkt i syv afdelinger i henholdsvis
  i Aalborg, Aarhus, Herning, Esbjerg, Kolding, Odense og København. Ledelse og medarbejdere
  fortsætter uændret, da Toma ikke har andre aktiviteter i Danmark, og der vil derfor ikke som følge
  af salget være ændringer i forhold til RengøringsCompagniets kunder. RengøringsCompagniet er
  det eneste danske rengøringsselskab som både er Svanemærket samt certificeret for kvalitet, miljø
  og arbejdsmiljø med ISO 9001, ISO 14001 og OHSAS 18001. Toma har selv bl.a. disse
  certificeringer.
  https://rengoeringscompagniet.dk

KONTAKT:

 • Rune Kristian Monsen, direktør og medejer, Toma A/S
  Telefon: +47 92841214
  Mail: rune.monsen@toma.no
 • Lars Andreasen, Toma Facility Danmark
  Telefon +45 30323452
  Mail: lars.andreasen@toma.no

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster