Nu kommer quinoa-produkterne

I 2016 blev der lagt quinoa-frø i jorden på Lolland-Falster. Landmand Hans Peter Rasmussen og forædlingsvirksomheden Syngenta stillede en enkelt hektar landbrugsjord af den bedste slags til rådighed for dyrkningen. Forventningerne var spændte, for der er tale om en afgrøde, der har sit naturlige vækstområde i Andesbjergene ca. 8.000 km. fra Lolland-Falster

Men det gik godt. Så godt, at Business Lolland-Falster besluttede at øge quinoadyrkningen i 2017, og flere landmænd gik ind i samarbejdet. Og fredag 8. september blev der i al stilhed præsenteret en helt ny drik og is, som er de første fødevareprodukter produceret af quinoa dyrket på Lolland-Falster.

Historisk øjeblik
“Det var et stort øjeblik at stå med en lille gruppe forskere og erhvervsfolk og blive præsenteret for en sund, proteinrig og meget velsmagende drik og is, som har potentiale til at bryde igennem på verdensmarkedet – og som skal produceres på Lolland-Falster med quinoa fra Lolland-Falster”, fortæller Steffen Lund, Forretningschef for Landbrug og Fødevarer i Business Lolland-Falster.

Præsentationen af de nye produkter fandt sted i samarbejde med Aarhus Universitet i forskerparken Agro Food Park ved Århus, hvor selve udviklingen har fundet sted, og virksomheden Helsetek, der står bag produktet, er spiret frem. Udviklingen er sket med finansiering fra Future Food Innovation og Nakskov Erhvervsfond, og Helsetek forventer at placere den fremtidige produktion på Lolland-Falster.

“Der er tale om et unikt produkt, som vi vurderer har et væsentligt potentiale, ikke bare i Danmark, men også på verdensmarkedet”, sagde Helseteks bestyrelsesformand Orla Møller Petersen i forbindelse med præsentation.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.