Sydeuropæisk madmarked flytter til Lolland-Falster

15. 03. 2017

Pressemeddelelse fra Business Lolland-Falster:

Sydhavsøerne bugner af kvalitetsfødevarer, og erfaringer fra bl.a. Frankrig og Spanien skaber nu en nyt tæt forbindelse mellem producenter og forbrugere. Konceptet kaldes ”madsamling” og får premiere på Lolland-Falster 15. april på Krenkerup ved Sakskøbing.

Madsamling handler om, at en lokal aktør tilbyder sig som et opsamlingssted, hvor producenter kan aflevere de fødevarer, som folk på forhånd har bestilt via en hjemmeside. Det betyder meget lave salgs- og distributionsudgifter for landsdelens producenter, og for forbrugerne betyder det, at de kan hente alle deres lokale friske fødevarer ét sted.

Sydeuropæiske erfaringer
Madsamling bygger på erfaringer fra bl.a. Frankrig, Italien og Spanien samt England og Belgien. Man tilmelder sig og bestiller sine lokale fødevarer på en hjemmeside. Betalingen foregår også via hjemmesiden, og på en fast ugedag inden for et fast tidsrum kan man hente sine indkøb på det lokale opsamlingssted.

Oplagt fødevaretiltag
Erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster har været med i udviklingen af madsamling på Lolland-Falster, og herfra siger forretningschef for Landbrug & Fødevarer, Steffen Lund:

”Det er jo helt oplagt, at en fødevareregion som vores, der i den grad bugner af kvalitetsprodukter, udnytter mulighederne for at skabe stærkere forbindelser mellem producenter og forbrugere. Og det er meget glædeligt, at Krenkerup har ønsket at stille sig til rådighed som opsamlingssted”, siger han.

Enkel forretningsmodel
Madsamling har en enkel og transparent forretningsmodel. De fordyrende mellemled er afskaffet, og omsætningen fordeler sig med 80% til producenten, 10% til den, som har påtaget sig værtsskabet og 10% til Madsamling.dk, der driver og udvikler handelsplatformen. Det koster intet for producenter og kunder/medlemmer at deltage. Konceptet betyder også, at der intet madspild er som ved traditionelle madmarkeder, fordi alle varer er bestilt og købt på forhånd.

650 års jubilæum
Madsamling har premiere på Krenkerup Påskelørdag den 15. april kl. 10. Dagen bliver særligt festlig, da den også vil markere Krenkerup Gods’ 650 års jubilæum. I den anledning lancerer Krenkerup Bryggeri en specialbrygget jubilæumsøl og byder på rundvisninger samt stor madsamling. Alle er velkomne denne dag, og allerede nu kan interesserede melde sig gratis som medlem eller producent på madsamling.dk.

“Vi håber, at så mange som muligt vil tilmelde sig Madsamling Krenkerup på madsamling.dk Alle tilmeldte vil automatisk få besked, når vi åbner for salget den 8. april og kan derefter bestille og betale de varer, som de ønsker at hente på Krenkerup d. 15. april mellem kl. 10 og 12.” siger Kommunikationsansvarlig på Krenkerup, Louise Berling Brun.

Foto: Den gamle hestestald på Krenkerup, som fremover bliver opsamlingssted for lokale fødevarer.

Yderligere oplysninger:
Steffen Lund, forretningschef for Landbrug & Fødevarer, Business Lolland-Falster
Mail: sl@businesslf.dk
Mobil: 5310 0464