Nyt samarbejde med internationalt investeringsselskab

Business Lolland-Falster er gået sammen med det Hongkong-baserede investeringsselskab, JBI Equity, med henblik på at tiltrække og udvikle virksomheder inden for fødevarebranchen og landbrugsteknologi. Det skal ske gennem det succesfulde acceleratorforløb, Growth Train. Målet er at skabe en international relevant aktør til udvikling og skalering af virksomheder inden for en sektor i hastig vækst. Det skal gøre det muligt at tiltrække flere virksomheder til Lolland-Falster, fordi de både kan trække på lokale kompetencer og samtidig få et internationalt afsæt via investeringsselskabet.

”Den globale udvikling gør, at det giver rigtig god mening at beskæftige sig med produktion af fødevarer og relaterede teknologier. Lolland-Falster har en stærk og international konkurrencedygtig landbrugsklynge bestående af en solid og kompetent primærproduktion og en højt specialiseret agroindustri. Derfor er det helt oplagt, at vi nu indgår i et forpligtende samarbejde med et globalt orienteret investeringsselskab i forhold til at spille en international rolle.” Det fortæller forretningschef for Landbrug og Fødevarer i Business Lolland-Falster, Steffen Lund.

Også den nye internationale partner ser et spændende og nyt potentiale i samarbejdet. Det fortæller Kristian Bennetsen, der er Managing Partner & Director i JBI Equity:

”Som investeringsselskab får vi indflydelse på, hvilke vækstvirksomheder der får mulighed for at gennemgå et intensivt acceleratorforløb med henblik på, at de bliver modnet og tilpasset til at kunne præsenteres for et seriøst investorpanel,” siger han.

 

Større ambitioner
Konkret drejer samarbejdet sig om det syv-ugers acceleratorforløb, Growth Train, som Business Lolland-Falster har haft under vingerne siden 2017. Growth Train er indtil videre gennemført to gange, og hver gang har flere end 200 virksomheder fra hele verdenen søgt om en af de blot 15 pladser, som Growth Train udbyder. Det har givet anledning til at sætte barren højere.

”Vi har fået styrket vores selvtillid med de første erfaringer fra Growth Train. Derfor arbejder vi nu mere strategisk med, hvem der kan deltage. Her kommer JBI Equity ind i billedet. I kraft af deres netværk kan de levere nogle meget stærke bud på deltagerkandidater til Growth Train. De kan også levere nogle yderst kompetente fagpersoner, som kan bidrage til Growth Train’s i forvejen skarpe hold af coaches og mentorer i forhold til udvælgelsesfasen og selve forløbet. Og ikke mindst kan JBI Equity åbne dørene for deltagervirksomhederne til en investorkreds, som vi ikke tidligere har haft adgang til,” siger Steffen Lund.

JBI Equity består af folk, der både har erfaring med traditionel produktion af landbrug og fødevarer samt erfaring og indsigt i sektorens nye muligheder, som mange virksomheder i branchen endnu ikke har reageret på.

”Der bliver flere folk i verden og dermed behov for flere fødevarer. Samtidig bliver verdens befolkning rigere, hvilket stiller krav til øget kvalitet og for eksempel en større produktion af protein. Traditionelt har landbruget været en tilbagestående sektor for ny udvikling på nye markedet, men der er et ganske betydeligt potentiale for investeringer i sektoren, blandt andet med henblik på de nye muligheder inden for kommunikation, teknologioverførsel og produktudvikling,” forklarer Kristian Bennetsen.

Growth Train-acceleratoren fokuserer målrettet på virksomheder inden for fødevarer og agro-industri dyrkning, avl, produktion, logistik og processer.

 

Om Growth Train
Growth Train Accelerator er en syv-ugers accelerator placeret på Lolland-Falster, der fokuserer på at accelerere virksomheder inden for fødevarer og agribusiness med brug af dokumenterede udviklingsværktøjer og internationale mentorer og coaches. Deltagerne er virksomheder fra hele verden med ekstraordinært potentiale og ambitioner for global succes. Læs mere på http://growth-train.dk.

 

Om JBI Equity
JBI Equity er et investeringsselskab, der fokuserer på investeringer inden for fødevarer og agribusiness. Selskabet rummer omfattende teknisk, operationel og kommerciel erfaring inden for disse sektorer og har tilknyttet et Advisory Board bestående af ansete industrieksperter fra hele verden. Selskabet samarbejder med flere universiteter og driver i samarbejde med The University of Edinburgh i Skotland biotech-virksomheden Roslin Technologies. Biotek-virksomheden bringer forskningsprojekter fra universitetets institut for dyreforskning, The Roslin Institute, ind på det kommercielle marked. The Roslin Institute er bl.a. kendt for at have klonet fåret Dolly.  JBI Equity er beliggende med kontor i Hong Kong samt underafdelinger i Storbritannien og Danmark.

 

Vil du vide mere om samarbejdet eller om Growth Train?
Så kontakt forretningschef for Landbrug og Fødevarer i Business Lolland-Falster, Steffen Lund: sl@businesslf.dkeller tlf. 53 10 04 64.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.