Rekruttering

Rekruttering og fastholdelse

I en stadig større konkurrence om arbejdskraften i Danmark arbejder Business Lolland-Falster med at styrke virksomhedernes position til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Indsatserne styrker vores vigtige målsætning om at gøre Lolland-Falster til det bedste sted at drive virksomhed i Greater Copenhagen i 2020.

Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster

Virksomhederne på Lolland-Falster er begyndt at mangle arbejdskraft og analyser viser at efterspørgslen ikke bliver mindre i de kommende år. Dette giver en unik mulighed for dem som i dag står uden for arbejdsmarkedet og som af forskellige årsager ikke kan blive ansat i et fuldtidsjob fra den ene dag til den anden.

Derfor er kommuner og erhvervsorganisationer på Lolland-Falster gået sammen om en ny fireårig indsats, der med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond etablerer en virksomhedsdreven beskæftigelsesindsats med det formål at få flere af samfundets udsatte borgere på Lolland-Falster i beskæftigelse.

Målet er at mindst 850 udsatte borgere får en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomheder.  Af dem skal 550 personer opnå ordinære løntimer. Der kan være tale om almindeligt ordinært arbejde på deltid eller fuld tid, ordinære jobs på få timer om ugen eller job med løntilskud. Målet er ligeledes at mindst 400 virksomheder på Lolland-Falster skal deltage i indsatsen.

Videns- og netværkshuset Cabi, samt analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight leverer sparring og kompetenceudvikling til projektets partnere. Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, gennemfører en ekstern evaluering af projektet.

Virksomhedernes udbytte

Der er mange fordele ved at rekruttere borgere fra kanten af arbejdsmarked til opgaver som ikke kræver en formel uddannelse. Udbyttet er fx:

  • Løsning af opgaver som ikke bliver løst i dag
  • Øget eller ekstra kapacitet uden store lønomkostninger
  • Mulighed for vækst og flere ordrer
  • Mulighed for risikofri prøve- og træningsperiode af nye medarbejdere
  • Sikring af grundlaget for tilstrækkelig arbejdskraft fremover
  • Godt renommé på grund af virksomhedens sociale ansvar
Erhvervsmentornetværk

Rekruttering fra kanten ønsker at etablere et korps på 30-50 erhvervsmentorer der skal arbejde med borgerne på frivillig basis. Erhvervsmentorerne kan være virksomhedsledere, medarbejdere i en virksomhed eller andre personer som ønsker at gøre en forskel for borgerne i projektet. Erhvervsmentorkorpset uddannes til at udføre mentorindsatser for udsatte borgere. Kontakt projektleder Marie Persson for at høre mere.

Ambassadørvirksomheder

I sommeren 2018 udpegedes 51 ambassadørvirksomheder der skal gå foran i indsatsen og vise vejen for områdets øvrige virksomheder. Fælles for ambassadørvirksomhederne er at de tager et stort socialt ansvar og har erfaring med, eller et ønske om, at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet. Se ambassadørvirksomhederne

Projektets partnere

Cabi
LG Insight
Business Lolland-Falster
Lolland Kommune
Guldborgsund Kommune
3F
Erhvervspark Lolland

Fokus på opgaver

Alternativ rekruttering kan ses som et supplement til ordinær rekruttering. Ved at se systematisk på opgaveløsning frem for stillingsbetegnelser, kan man finde opgaver og småjobs, der ikke kræver uddannelse. Få overblik over virksomhedens opgaver med et enkelt værktøj: http://www.cabiweb.dk/rekrutteringfrakanten/ eller kontakt projektleder Marie Persson for at høre mere.

Kontakt

Kontakt projektleder Marie Persson eller nogen af projektets andre partnere for at høre mere:

Business Lolland-Falster: Projektleder Marie Persson, mobil 5179 2641, mp@businesslf.dk

Jobcenter Lolland: Virksomhedskonsulent Jeppe Jørgensen, mobil 2491 8443, jejrg@lolland.dk

Jobcenter Guldborgsund: Virksomhedskonsulent Gitte Jensen, mobil 2518 0338, gj@guldborgsund.dk

3F: Næstformand Bjarne Jensen, mobil 2121 5038, bjarne.j@3f.dk

Erhvervspark Lolland: Direktør Kim Larsen, mobil 2295 1720 kim@erhvervsparklolland.dk

Ægtefællejob

Ved at arbejde målrettet med at skabe beskæftigelsesmuligheder til tilflyttende nyansattes ægtefæller/partnere er virksomhederne bedre stillet, når der skal hentes arbejdskraft uden for Lolland-Falster.

Business Lolland-Falster faciliterer et netværk af lokale virksomheder, der er klar til at gøre en ekstra indsats for at hjælpe hinanden, for at sikre at området er attraktivt for kvalificeret arbejdskraft.

Ved at tilbyde en håndholdt indsats overfor netværkets virksomheder, kan vi både yde støtte til virksomheder der står overfor en rekruttering, men også overfor den medflyttende ægtefælle, der vil blive vejledt og hjulpet godt på vej, til at komme i beskæftigelse på Lolland-Falster.

Med denne indsats, kan Business Lolland-Falster både stille virksomhederne bedre i konkurrencen om den gode arbejdskraft, men også sikre en fastholdelse af dygtige nøglemedarbejdere.

Kontakt Lise Damsbo Savic, hvis du vil mere om din virksomheds muligheder.

Kompetencebank

Business Lolland-Falster har samlet en række spændende kompetencer og interessante kandidater. Listen bliver løbende opdateret, og du kan den seneste version HER.

Du kan få flere oplysninger om kandidaterne ved at kontakte Lise Damsbo Savic.

Rekruttering af arbejdskraft

Vi har et tæt samarbejde med jobcentrene i Lolland og Guldborgsund Kommuner, og sammen med deres virksomhedskonsulenter kan vi yde en solid service overfor virksomhederne på Lolland-Falster i forhold til rekruttering, opkvalificering og uddannelsesforløb. Via nedenstående links finder du mere information om jobcentrenes services.

Guldborgsund Kommune

Lolland Kommune

Søger du job på Lolland-Falster…?

…eller er du interesseret i at vide, hvordan du skaber en fremtid, hvor du dyrker karriere og familieliv på de danske Sydhavsøer? Så klik dig videre HER.

Nyheder fra Business Lolland-Falster

Du kan nå det endnu – det digitale tog

Erhvervsakademi Sjælland i Nykøbing Falster tilbyder efteruddannelses­forløb i Digital Markedsføring for lokale virksomheder. Det foregår ni onsdage fra uge 41, og der er eksamen i januar 2019. Det er lige til at gå til.  Mere info og tilmelding inden 1....

Det nye sort er grønt

Mød eksperter og praktikere indenfor stort set alt der har med bioøkonomi, bæredygtighed og det nye grønne vækstlag at gøre. Fra lokalområdet deltager blandt andre virksomhederne Mill Foods og Nordic Quinoa.  Konferencen er bygget op om en fælles introduktion,...

Din idé er penge værd

I disse uger er 15 danske og internationale virksomheder i acceleratorforløb i Growth Train. Men hvorfor skal vi hele tiden høre om det? Det skal vi, fordi ideer er fremtidens råstof, det er herfra vi skal tjene pengene og skabe morgendagens samfund. Derfor står...

Der er brug for alle hænder

Mere end 50 virksomheder på Lolland-Falster har sagt ja til at være ambassadørvirksomhed i projektet Rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet. Torsdag var mange virksomheder samlet på Lolland for at høre mere om den værdi det giver, når virksomheder tager socialt...

Virksomheder på vej – mød dem her

15 virksomheder med sprudlende gode ideer og produkter har indtaget Slotsbryggen i Nykøbing. De næste syv uger gennemgår de et intensivt vækstsforløb, og når de stiger af Growth Train i slutningen af oktober, vil de være et helt andet sted i deres virksomhed, end de...

Fremtiden er nu – bliv digital leder

Vi tænker gammeldags og opfinder det forkerte, fordi vi stadig er præget af vores industrielle udgangspunkt. Globalisering og digitalisering udfordrer vores måde at drive og lede virksomheder på. Vil du have et venligt spark bagi, så kom til Lederkonference på...