Sydhavsøernes Food Week

Juni måned starter med et brag af en Food Week på Lolland-Falster hvor gæsterne også bliver budt indenfor på pop up restauranter, altså steder som normalt ikke har servering.
15 restauranter, herregårde og fødevareproducenter har i år skabt Sydhavsøernes Food Week i uge 23.

-Det er alle tiders chance for at invitere venner og familie på besøg på Lolland-Falster, mener turismechef fra Business Lolland-Falster, Rikke Fabienke. Der tilbydes madoplevelser ud over det sædvanlige, og vi får lov at komme lidt bag kulisserne; steder hvor vi normalt ikke har adgang. Eksempelvis åbner Krenkerup Bryggeri eksklusivt op om aftenen og inviterer på lækre retter tilberedt med det lollandske kvalitetsøl og en tilhørende ølmenu. Det sker kun én aften; nemlig på Fars dag.

De deltagende spisesteder har stillet som krav til hinanden, at der skal indgå mindst 50 % lokale råvarer i menuerne.

-Sydhavsøerne er kendt for at have noget af Danmarks bedste landbrugsjord, så det er ikke noget problem at skaffe lokale fødevarer af høj kvalitet, siger Anette Navne, hotelchef på Hotel Saxkøbing. Hun glæder sig til at traktere gæsterne i Food Week, og håber de bringer folk med udefra.

Det er Business Lolland-Falster der har bragt samarbejdsparterne sammen, og Food Week er kulminationen på forårets Muld kampagne under sloganet #jordens bedste. Her formulerede fødevarevirksomhederne på Lolland-Falster en fælles fortælling, som rammer hele budskabet om Food Week ind:

Er der noget vi er stolte af på Lolland-Falster, er det vores fødevarer. Tag blot vores Fejø-æbler eller fine kirsebærvine. Men hvad er hemmeligheden bag den gode smag, uanset hvor du møder den på Lolland-Falster? Det er vores gunstige klima og ikke mindst vores muld. Sandheden er, at du skal lede længe efter bedre jord end den, vi har her på Sydhavsøerne. Og det kan man smage. Det er derfor vi med stolthed taler om jordens bedste fødevarer fra Lolland-Falster. Det kan vi godt sige, uden at tage munden for fuld. 

Billetter købes via Visit Lolland-Falsters hjemmeside https://www.visitlolland-falster.dk/lolland-falster/sydhavsoeernes-food-week hvor du også kan se alle de deltagende spisesteder.

For mere info kontakt Johanne Aalkjær i Business Lolland-Falster ja@businesslf.dk, telefon 3190 4022.


Gå ikke glip af det nye
Tilmeld dig nyhedsbrevet.